Paul ter Heyne's Blog

Ter leering ende vermaeck

Categorie: Uncategorized

Artikel over reclame in het Parool

Interview RD

[Top]

Interview Adformatie

[Top]

Binnenkort verschijnt een nieuw non-fictieboek

Genoeg van reclame

Over de ondermijnende invloed van marketing en reclame en wat we eraan kunnen doen

We worden overstelpt met reclame van ondernemingen die niet alleen op ons geld uit zijn, maar ook op onze intiemste voorkeuren. Dat moet stoppen, genoeg is genoeg.

Dit boek geeft een confronterend beeld van de invloed van reclame op ons leven. Nog nooit deed een auteur zo’n uitgebreid onderzoek naar alles wat er mis is in de reclamewereld. Lees hoe bedrijven miljarden uitgeven om met behulp van technologische en psychologische trucs alles te weten te komen over onze identiteit, onze verlangens, behoeften en voorkeuren, en hoe ze deze schaamteloos beïnvloeden.

Aan de hand van nuchtere feiten en anekdotes, met humor en gedrevenheid beschrijft Paul ter Heyne waarom het hoog tijd is dat reclame aan banden wordt gelegd. Want marketing en reclame zijn niet alleen irritant en schadelijk voor onze cultuur en gezondheid, ze jagen bovendien onze consumptie op in een tijd waarin we verspilling en klimaatschade moeten beperken.

Wie dit leest, zal voorgoed met andere ogen naar reclame kijken.

Paul ter Heyne studeerde economische wetenschappen en filosofie en begon zijn carrière in de reclame. Tot hij op een dag besloot dat hij het spel niet meer wilde meespelen. Sindsdien verzet hij zich als publicist tegen de ongebreidelde invloed van reclame op ons leven.

Genoeg van reclame – omslag V6

[Top]

Roman ‘Zout’ nu ook verkrijgbaar in gesproken versie

De gesproken boeken op cd-rom die voor Bibliotheekservice Passend Lezen worden geproduceerd, zijn gemaakt volgens de Daisy-standaard Digital Accessible Information System). Deze internationale standaard maakt het mogelijk om gesproken tekst op een gestructureerde manier te produceren en te beluisteren. Erg gebruiksvriendelijk voor de doelgroep: mensen met een visuele of andere leeshandicap.

Gebruikers van deze gesproken boeken hebben meestal een Daisyspeler waarmee ze de boeken kunnen beluisteren. U kunt een Daisy-boek echter ook op uw computer beluisteren door de gratis software daisyspeler AMIS te downloaden van de website van Dedicon www.dedicon.nl

lk wens u veel genoegen met het beluisteren van het boek.

 

 

[Top]